Апостиль на медичну довідку

Як поставити апостиль на медичну довідку? І яка форма довідки потрібна.

Якщо ви виїжджаєте за кордон і плануєте влаштуватися на роботу, навчатися, або маєте на це інші вагомі причини, вам необхідно проставити апостиль на документи.

Так повинна виглядати довідка для успішного проставлення апостилю

Для країн, які підписали Гаазьку конвенцію про Апостиль, достатньо поставити штамп Апостиль, який зараз в Україні проставляється в Міністерстві закордонних справ, а потім вже замовляти переклади у Львові.

А так виглядає апостиль

Для довготермінової візи та посвідки на проживання в іноземній державі іноді необхідно надати мед. довідку форми 028/о. В такій довідці вказується, що у зазначеної особи немає захворювань що могли би становити загрозу для жителів країни прямування.

Де оформити і отримати медичну довідку?

У Львові довідку форми 028/о потрібно взяти в Львівській обласній клінічний лікарні (тільки там), при цьому попередити, що цей документ потім буде подаватися за кордон. Вище додано фото.

Медична довідка

Довідку повинен підписати керівник, обов’язково із зазначенням ПІБ та посади, і печатку клінічної лікарні.

Після цього бюро перекладів «Експрес» допоможе вам проставити апостиль протягом декількох днів.

Щоб отримати медичну довідку форми 082/о необхідно успішно обстежитися у наступніх фахівців:

  • Терапевт.
  • Нарколог;
  • Стоматолог;
  • Дерматолог/Венеролог;
  • Психіатр; (перелік може змінюватися, уточнюйте в лікарні)

Крім цього необхідно буде здати аналіз крові, зробити флюорографію та інші аналізи за вказівкою терапевта.

Після цього можна робити переклад, наприклад, на іспанську, переклад посвідчуємо нотаріально і ставимо ще один апостиль на переклад. Увага! В окремих випадках в Іспанії приймають переклад виконаний виключно іспанським присяжним перекладачем в Іспанії.

Бюро перекладів “Експрес” також здійснює витребування документів: довідок про несудимість, свідоцтв РАЦС тощо. Ми перекладаємо документів для медиків, які виїжжають на роботу закордон, пакети документів для нострифікації.