Довідка (Заява) про не перебування в шлюбі/цивільний/сімейний стан

Довідка про неперебування в шлюбі, а точніше – заява.

В інших країнах також може називатися: довідка про сімейний стан для одруження за кордоном, довідка про цивільний стан, довідка про не перебування в шлюбі, довідка про те, що не був одружений, довідка про шлюбну спроможність, довідка про відсутність шлюбу в Україні, ітп.

Заява пишеться особисто в нотаріуса, або в консульстві. В окремих країнах приймають заяву написану третью особою в якості афідевіту, однак, немає гарантій, що такий документ підійде. Деякі країни вимагають документ виключно з консульства. Є навіть країни, де така заява взагалі не вимагається. По кожній країні уточнюйте окремо на місці в тому органі, в який будете подавати.

Пишіть будь ласка вайбер/телеграм/Whatsapp +380678673107 – проконсультуємо про альтернативні варіанти.

Довідка, а правильніше заява, про відсутність шлюбу в Україні оформляється виключно у вигляді заяви, посвідченої нотаріусом або консулом, переклад на іноземну мову виконується пізніше. В окремих країнах приймають афідевіт-заяву де родич, або третя особа стверджують факт що людина не в шлюбі, однак, потрібно заздалегідь уточнувати, тому що, в різних містах і регіонах, наприклад Німеччини, десь приймають а десь вже ні. В деяких країнах взагалі не приймають заяву, просять тільки довідку, в таких випадках, краще укладати шлюб в іншій країні з більш ліберальним ставленням.Довідка про неперебування в шлюбі

Такий документ необхідний для осіб, що бажають укласти шлюб за кордоном. Така довідка/заява необхідна для реєстрації шлюбу. Вона фактично підтверджує, що певна особа не знаходиться в шлюбі та/або фактичних шлюбних відносинах. Без такого документа укласти шлюб закордоном буде важко.

В інших країнах подібна довідка може видаватися органами аналогічними нашому РАЦС, судом, прокуратурою, або також, як в Україні мати вигляд нотаріально посвідченої заяви або афідавіту.

Де отримати/оформити Довідка про неперебування в шлюбі?

Відповідно до Українського законодавства у 2017 році. Всі бажаючі можуть засвідчити факт не перебування у шлюбі в нотаріальній конторі – приватні, чи державній. Така довідка, як вже зазначалось, має вигляд заявию. Фактично, нотаріус тільки посвідчує вірність підпису особи-заявника під заявою певного змісту. З собою заявнику необхідно принести наступні папери:

  • Громадянський паспорт;
  • Документ, який підтверджує розірвання попереднього шлюбу (необхідно, якщо заявник раніше був у шлюбу).
  • Ідентифікаційний код платника податків;

Таким чином, звернувшись до компетентного органу, та маючи вищевказані документи клієнт отримує заяву про не перебування в шлюбі всього за 10-15 хвилин.

Строк дії заяви про цивільний стан

В кожній іноземній державі є окремі вимоги до строку дії заяви про цивільний стан. Як правило, довідка/заява про відсутність шлюбу дії від 1 до 3 місяців (тому, що вважається, що за довший час особа може укласти новий шлюб) в залежності від обставин.

Бюро перекладів ЕКСПРЕС проставить апостиль на заяву/довідку про цивільний стан, а також виконає переклад на потрібну іноземну мову.